ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА - 0700 20 661

Нов сертификат за Акредитация от ANAB

Споделете в социалните мрежи

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Уважаеми клиенти и партньори,

имаме удоволствието да ви съобщим, че считано от 02.10.2018 година сме с нов сертификат за Акредитация, по новата версия на ISO/IEC 17025:2017. Можем да се похвалим, че към тази дата, ние сме първата лаборатория за изпитване в България, преминала Акредитация по новата версия на стандарта.

Слeд изтичане на 4 годишния период на действие на нашия сертификат, издаден от ИА БСА, взехме решение да не го подновим при същия акредитиращ орган. Искаме да благодарим за успешното сътрудничество през последните 4 години на Българската Служба за Акредитация.

Новият ни Сертификат за акредитация е издаден от Националния акредитиращ орган на САЩ – ANSI-ASQ National Accreditation Board (ANAB) и се намира в раздел „За нас“ – „Сертификати“.

Валидността на сертификата за акредитация на територията на Р България, както и по целия свят се гарантира от пълноправното членството на ANAB в:

– Mеждународното споразумение за акредитация на Международния акредитационен форум (IAF);

– Международното сътрудничество за акредитация на лабораториите (ILAC);

– Асоциацията за сътрудничество по акредитация в Азия (APLAC);

Освен горното, ANAB e Първият признат орган по акредитация от Американската Агенция по храните и лекарствата (FDA) по програма за модернизация и безопасност на храните.

Във връзка с това признание, искаме да обърнем внимание на вносителите на храни и лекарства в САЩ, че изпитванията, извършени в акредитирана от ANAB лаборатория ще установят приемливост за участие в Програмата за доброволно квалифицирани вносители, известна като VQIP, която предлага бърз преглед и вписване на храни за вносителите, които постигат и поддържат високо ниво на контрол върху безопасността и сигурността на техните вериги от доставки. Описание, можете да откриете тук.

Желаем успех на всички!

Екипът на ИЦ ГЛОБАЛТЕСТ

Подобни публикации

Искате да поговорим за бизнес?

Посетете нашия сайт >>